Büyükorhan Süt Üreticileri Birliği

2019 - 2020 yılı Genel Kurulu

2019 - 2020 yılı Genel Kurulu

06 Ağustos 2021

BURSA İLİ BÜYÜKORHAN SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ

 

Birliğimizin 2019,2020 yılı Genel Kurulu 21.08.2021 Cumartesi günü saat 11:00 da Birlik Merkezimizde yapılacaktır.

Çoğunluk sağlamadığı takdirde Genel Kurul toplantısı çoğunluk aranmaksızın 28.08.2021 tarihinde Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacaktır.

 

                                                                         Birlik Yönetim Kurulu adına                  

                                                                              Güner KADİR      

                                                                                       Başkan                 

 

 

          GÜNDEM

1-       Açılış ve yoklama.

2-       Divan teşekkülü ve saygı duruşu.

3-       İstiklal Marşı.

4-       Yönetim Kurulu kararı ile geçici ihraç edilen üyelerin üyelikten çıkarılması hususunun görüşülmesi

5-       2019 ve 2020 yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası.

6-       2019 ve 2020 yılı  Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunup, görüşülüp ibra edilmesi.

7-       2019 ve 2020 yılı kesin hesaplarının görüşülüp kabul edilmesi.

8-       2021 ve 2022 yılı tahmini bütçe ve çalışma programlarının görüşülüp kabul edilmesi

9-       Bakanlık ve/veya AB Fonları tarafından verilecek olan her türlü teşvik hibe ve yardımların birlik tarafından hazırlanıp ödemelerinin birlik Yönetim Kurulu tarafından ilgili Bankalardan çekilmesi konusunda, birliğin ihtiyacı doğrultusunda tank almaya ve alınmış tankları satmaya birliğe taşınır taşınmaz mal alımı konusunda tüm kurum ve kuruluşlarla birlik ve dayanışma içerisinde olarak ortak projeler üretme konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.

10-       İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile küpeleme işlemleri ile ilgili Protokol yapılması, hizmet satın alımı konusunda veterinerle sözleşme yapılması, alınan hizmetlerden doğacak hizmet bedellerinin üyelerimizin desteklemelerinden tahsil edilmesi konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.

11-     İç-Dış kaynaklı ( Kalkınma Ajansları dâhil)  Gıda, Tarım Bakanlığı kaynaklı, Avrupa Birliği ve IPARD projelerinin yapılması, yaptırılması ve uygulanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi.

12-    Birlikte çalıştırılacak personel ve Tarım danışmanının sayısının günün şartlarına göre tespiti, işe alımı, işten çıkarılması ile ücretlerinin belirlenmesi konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi.

13-     Tüzel ve gerçek kişiler için Üyelik giriş aidatı ve yıllık aidatın 5200 Sayılı Kanuna göre belirlenmesi. ( Brüt Asgari ücretin yüzde onundan az, yarısından fazla olamaz)

14-     Desteklemeler için Döner Sermaye kapsamında üyelerin ödemesi gereken dosya masraflarının birlik tarafından ödenmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.

15-    Üyelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çeşitli malzemeler alınarak dağıtılması için Yönetim Kurulunun yetkilendirilmesi.

16-    Üyelere yapılan ve yapılacak tüm hizmetlere karşı alınacak hizmet bedelinin belirlenmesi konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.

17-   Tüm resmi ve hususi daireler, idareleri, bankalar kuruluşlar, firmalar, özel ve tüzel kişilerle sözlü ve /veya yazılı borçlandırıcı her türlü müracaat, beyanname, sözleşme taahhüt ve işlemleri yapmaya, gayrimenkul almaya, satmaya, kiralamaya, kiraya vermeye, tapuda ferağ takdirlerini vermeye, almaya tapuda taşınmazları ipotek vermeye ve almaya, kira sözleşmelerini tanzim ve fesih etmeye, motorlu araç satın almaya, satmaya, kiraya vermeye, vergi daireleri, SGK Tapu Sicil Müdürlüğü,  Belediye, Telekom, TEAŞ, TEDAŞ, bilumum resmi makam ve merciler nezdindeki iş ve işlemleri yapmaya, vekil tayin, azline, mahkemelerdeki, icra dairelerindeki iş ve işlemleri yapmaya, bankalarda hesap açmaya, para çekme ve yatırmaya, kredi talebinde bulunmaya, sözleşmeleri imzalamaya, kendi faaliyet konusunda şirket kurması, kurulmuş bir şirkete ortak olması, kurulmuş şirket veya kurulacak şirketin ortaklarından hisselerin devir alınması, kendi hisselerini devir etmesi konusunda  Yönetim Kuruluna yetki verilmesi (Not: Gayrimenkul alınacaksa alınacak yerin  meblağı  belirtilerek evsafları(ada, parsel vs.) belirtilerek Yönetim kurulu kararının alınması gerekir.)

18-    Birlik Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri  ve Denetim Kurulu  üyelerinin huzur hakkı  ücretlerinin tespiti. Şehir içi, şehir dışı ve yurtdışı yolluklarının tespiti.

 19-    2019,2020 yılı Yeminli Mali Müşavir  bağımsız denetim raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası.

20-   Üye üretici sütlerinin üyeler adına pazarlanması, üyeler adına firmalarla anlaşma yapılması ve Üyelerinizin sütlerinin toplama şartları, pazarlama şartları, fiyatı ve alınacak komisyon miktarı yetkisinin Merkez Birliğinden onay olmak şartıyla Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.

21-    Birlik hesaplarının denetimi için Bakanlıktan yetki almış Merkez Birliğimizin planlamasını yapacağı ve öngöreceği Yeminli Mali Müşavirlere ve bağımsız denetim kuruluşlarına yaptırılması için yönetim kurulu üyelerine yetki verilmesi.

22-    6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanuna istinaden danışmanlık şirketi ile protokol yapılması konusunda Yönetime yetki verilmesi.

23-2021-2022 Yılları Tüzel ve gerçek kişiler için giriş aidatı ve yıllık aidatların belirlenmesi. Üye çıkışlarında Yılın ilk altı ayında ve Üye girişlerinde yılın son altı ayında aidatın tamamının mı ya da yarısının mı alınacağının görüşülmesi ve karara bağlanması

24-Birliğe borçlu üyelerin durumunun görüşülmesi, alacakların tahsili için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi                                                            23-Dilek ve temenniler, kapanış.